top of page

Over ons 

DSC_3927_edited.jpg
hekjpeg_edited.jpg
monteurs Johan en Bram_edited.jpg
Van toen tot nu.

 

De oorsprong van Smit Transport ligt in het Drentse Noordscheschut waar Dick Smit samen met zijn compagnon in 1980 een deel overnam van een transportbedrijf.

Dit betrof toen 3 trucks en 6 opleggers waar samen met 1 chauffeur de start werd gemaakt onder de naam Bruins Transport.

Het was in 1983 dat één van de grootste opdrachtgevers Erica - Beton verhuisde van Emmen naar Kampen. Hierdoor veranderde de organisatie dusdanig dat een tweede standplaats werd gerealiseerd in Kampen, waar een loods en parkeerterrein werd gehuurd en waar ook het onderhoud van het wagenpark kon plaatsvinden.

Doordat voor verschillende opdrachtgevers in dezelfde sector werd gereden is er in 1984 een tweede BV opgericht met een andere identiteit / kleurstelling onder de naam Bruins-Smit BV. Daarop in 1989 werd de samenwerking met Bruins beëindigd. Daarbij heeft een verdeling plaatsgevonden van het wagenpark wat toen was uitgegroeid naar 9 trucks en 16 opleggers.

Bruins Transport bleef in Noordscheschut en Bruins - Smit werd in Kampen voortgezet onder de huidige naam Smit Transport BV. In datzelfde jaar is een begin gemaakt met de bouw van een eigen werkplaats met kantoor aan de Haatlanderdijk. Daarna is ook de bedrijfswoning gebouwd.

Smit Transport heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt naar 14 trucks en ca. 30 opleggers totdat de crisis inviel in 2009 welke ook ons heeft getroffen, maar die wij gelukkig wel goed hebben doorstaan. 

In 2013 is zoon Frans toegetreden tot de directie en in 2018 is ook zoon Dirk toegetreden tot de directie. Met zijn 3en voeren zij samen de leiding over Smit Transport BV. 

Mede dankzij de inzet van ons ervaren personeel bestaande uit een vaste kern van inmiddels ruim 30 medewerkers hebben we een aantal zeer succesvolle jaren achter de rug, en zijn we uitgegroeid tot 26 Trucks en ruim 50 opleggers in allerlei variaties.

 

Ons motto is: 'Kop d'r veur'
 

Henriette_edited.jpg
Collega's 

Smit Transport beschikt over een eigen werkplaats.
Hier word ons materiaal in eigen beheer in top conditie gehouden.
Dit om zo min mogelijk stilstand te creëren en onze klanten 24/7 te kunnen bedienen.

Planning

---------------------

Frans en Elroy

Tel: 038-33-22268

Email: planning@smittransport.nl

 

Administratie

---------------------
Henriette
Tel: 038-33-22268
Email: administratie@smittransport.nl

Personeelszaken

---------------------

Dirk Smit

Email: dirk@smittransport.nl

Elroy_edited.jpg
bottom of page